Kotva

Obědy pro děti
AKTUALITY
Okénko třídy 1.B

  

Sportovní výzvy

Certifikát Katedrová škola

Podporují nás

   

 

  

 

 

 

Fraus

Fraus

Ovoce a zelenina do škol

Zumba

Online zápis do 1. třídy - 2024

 

Vážení rodiče,

 

kliknutím na výše uvedený obrázek můžete v několika jednoduchých krocích zapsat Vaše dítě k zápisu online. Využijte možnosti vybrat si termín, který Vám vyhovuje a v uvedeném termínu se dostavte do naší školy. K zápisu si přineste rodný list dítěte a Váš občanský průkaz.

 

Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání nebo žádost o odklad povinné školní docházky Vám u nás vytiskneme k podpisu.

 

Více informací o zápisu do 1. třídy ZDE.

Úspěšná žádost o dotaci z EU

IROP

Naši nejlepší z nejlepších!

Vloženo: 6.6.2017 | Autor: AdminTJ | Zobrazeno: 2229x
Šestnáct nejlepších novoborských deváťáků ze základních škol nám. Míru a U Lesa, kteří se mohou pochlubit výbornými studijními výsledky a sportovními úspěchy, ocenilo město. Starosta Jaromír Dvořák jim předal pamětní listy a drobné dárky, pochválil je za reprezentaci Nového Boru a popřál úspěch v dalším studiu a životě. ... a my dodáváme pouze jediné, DĚKUJEME VÁM!

Adéla Šinerová, ZŠ nám. Míru, 9.C
Adéla Šinerová se již 10 let věnuje karate, kde dosáhla mimořádných úspěchů. V roce 2016 se stala 2x mistryní světa, 1x získala druhé místo na mistrovství světa, druhé místo na evropském šampionátu, 3. místo na mistrovství České republiky a 1. místo na mezinárodním šampionátu. V tomto roce byla druhým nejúspěšnějším sportovcem Českolipska a sedmým nejúspěšnějším sportovcem Libereckého kraje. Získala první místo v krajském kole „Zlatého oříšku talentované mládeže“ Libereckého kraje a postoupila do celostátního kola. 
Kromě sportu je jejím velkým koníčkem kytara, které se věnuje již 8 let. Největším úspěchem byla dvě první místa v okresním i krajském kole v letech 2014 a 2017. Dvakrát získala první místo v okresním i krajském kole recitační soutěže. Adéla byla také členkou úspěšného volejbalového týmu naší školy. 
Celou školní docházku měla vynikající prospěch. Bude studovat na Gymnáziu v České Lípě.

 

Richard Šulc, ZŠ nám. Míru, 9.A
Obdivuhodná je jeho cílevědomost a neutuchající touha být stále o krok vpřed. K dokonalým výsledkům mu pomáhá trpělivost, poctivost a pečlivost. Jeho znalosti a dovednosti jsou vynikající. V matematické olympiádě obsadil přední místa v okresním i krajském kole, ve fyzikální olympiádě se umístil na 2. místě v okresním kole, pravidelně obsazoval medailová místa v chemické olympiádě v okresním i krajském kole, v soutěži Hledáme nejlepšího mladého chemika se umístil na 2. místě v Libereckém kraji. V matematicko – fyzikální vědomostní soutěži týmů se umístil se spolužáky na 3. místě v okresním kole. V Přeboru škol v šachu se pravidelně v týmech umístil vždy na předních místech v okresních i krajských soutěžích.
Navštěvuje ZUŠ v Novém Boru, kde se vyučuje již 5 let hře na klavír. Navštěvuje výtvarné i matematické kroužky. Sedmým rokem se věnuje florbalu, rekreačně si zahraje rád fotbal, tenis, basketbal či volejbal. Je také aktivním cyklistou i lyžařem. Sám říká, že cyklistika je jeho nejoblíbenějším sportem. V loňském školním roce získal 1. místo coby nejúspěšnější sportovec v kategorii osmých tříd v rámci Novoborské olympiády. Pomohl také své třídě k vítězství mezi třídními kolektivy v kategorii osmých tříd. Volný čas tráví také hraním počítačových her s kamarády, většinou anglicky mluvícími, angličtina patří k jeho oblíbeným koníčkům a anglicky mluví a píše doma u počítače častěji než česky. Bude pokračovat v dalším studiu na českolipském gymnáziu.

 

Ludmila Karková, ZŠ nám. Míru, 9.C
Ludmila Karková je velmi nadaná výtvarnice. Vyhrála soutěž Logo pro Geopark Ralsko a komiksovou soutěž Cíle udržitelného rozvoje OSN. Výtvarné nadání uplatnila i v týmové soutěži Finanční gramotnost na Střední soukromé podnikatelské škole v České Lípě, kde jedna z disciplín byla tvorba komiksu na zadané téma. Náš tým vyhrál a jako cenu získal zdarma dopravu na výlet pro 45 žáků naší školy. V této soutěži využila i své znalosti anglického jazyka při tvorbě prezentace v programu PowerPoint. Reprezentovala školu v olympiádách z českého jazyka, anglického jazyka a v biologické olympiádě. V češtině byla druhá na okrese a pátá v kraji. V angličtině byla třetí v okresním kole. 
Lída se věnuje florbalu, je členkou školního týmu. V okresním přeboru byla vyhlášena nejlepší brankářkou. 
Celou školní docházku má vynikající prospěch. Podílela se na výzdobě školy malbou na téma přírody. Bude studovat na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově, obor Užitá malba.

 

Jakub Waldhauser, ZŠ nám. Míru, 9.B
Po celou školní docházku má výborný prospěch, jeho zájmem jsou přírodní vědy, kterými se zabývá i ve svém volném čase. Zajímá ho zejména fyzika a astrofyzika, biologie, chemie, matematika, ale i paleontologie či kartografie. Od 6. třídy se pravidelně účastní žákovských olympiád, mezi jeho největší úspěchy patří:
6.třída - 5.místo v okresním kole zeměpisné olympiády
7.třída - 5.místo v okresním kole zeměpisné olympiády
8.třída - 6. místo v krajském kole astronomické olympiády
8.místo v okresním kole fyzikální olympiády
10.místo v okresním kole biologické olympiády
9.třída - 2.místo v okresním kole astronomické olympiády 
8.místo v okresním kole chemické olympiády
17.místo v krajském kole chemické olympiády
10.místo v okresním kole biologické olympiády
V soutěži Hledáme nejlepšího mladého chemika se v kraji umístil na 12.-13. místě a v celorepublikové soutěži na krásném 13.-14. místě. 
Po ukončení ZŠ půjde Jakub studovat na gymnázium do České Lípy.

  

Tomáš Najbrt, ZŠ nám. Míru, 9.A
Vynikající sportovec s neustálým úsměvem a dobrou náladou. Výborný kamarád, co náladu nezkazí, ale vždy svým humorem dokáže každému škarohlídovi náladu vylepšit. Nechyběl v žádném sportovním klání, kdy mohl pomoci svým spolužákům. Hraje florbal, stolní tenis a rád jezdí na kole a in-line bruslích. Florbal hraje aktivně a účastní se i atletických závodů, zvláště se věnuje kratším tratím. Volný čas rád tráví s přáteli venku, nebo s rodiči. Rád kreslí tužkou podle předlohy komiksové postavy a s dědou si příležitostně zahraje partii šachů.
Byl členem vítězného florbalového týmu v rámci Okresní florbalové ligy ve Skalici u České Lípy v kategorii 6. – 9. tříd, v okresním kole v košíkové byl oporou týmu chlapců 8. a 9. tříd, kdy se umístili na bronzové příčce. Pomohl své třídě k vítězství mezi třídními kolektivy v kategorii osmých tříd v rámci Novoborské olympiády v minulém školním roce. Bude pokračovat ve studiu na Střední průmyslové škole TOS ve Varnsdorfu v oboru strojírenství.
  
Adam Matela, ZŠ nám. Míru, 9.A
Adam je vynikající šachista, který umí nejen ovládat šachové figury, ale bravurně i klavírní skladby, které přehrává s lehkostí a s úsměvem. Hře na klavír se věnuje již 12 let. Adam je velmi skromný a o svých úspěších nerad hovoří. Je velice chápavý a vždy ochoten pomoci ostatním. Ve svém volném čase rád vyrábí kabely k internetu, pokud mu to čas dovolí, není mu zatěžko vypomáhat v otcově firmě jako číšník. Rád se věnuje svým dvěma bratrům, se kterými tráví hodně času. Miluje seriály, rád čte fantasy literaturu, k jeho nejoblíbenějším autorům patří J. R. Tolkien a Ch. Paolini. Pokud se ho zeptáte na cokoliv, co se týče Divadla Járy Cimrmana, bude vám dlouze a poutavě vyprávět, je velkým znalcem a příznivcem tohoto divadelního spolku. V Přeboru škol v šachu se pravidelně v týmech umístil vždy na předních místech v okresních i krajských soutěžích. V okresním kole Soutěže v programování v kategorii kancelářské aplikace obsadil 5. místo. 
Nastupuje na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické v Liberci do oboru elektrotechnika
  
 
Michaela Macurová, ZŠ nám. Míru, 9.C
Michaela Macurová se již 6 let intenzivně věnuje volejbalu, je členkou TJ Jiskra Nový Bor. Od čtvrté do sedmé třídy základní školy to byl minivolejbal, kde její družstvo získalo 3x třetí místo, 2x druhé místo a 1x první místo na okrese. V roce 2014 byla sedmá na mistrovství světa ve dvojicích. V roce 2015 to bylo 1x první místo, 3x druhé místo a 2x třetí místo na okrese. Od roku 2016 hraje šestkový volejbal, příští rok se tým chce přihlásit na Český pohár. Od šesté třídy hraje za naši školu florbal. Tým získal 2x první místo v okresním kole, 2x čtvrté místo v krajském kole a 1. místo v okresní florbalové lize. Kromě toho reprezentuje školu i v jiných sportech. 
Celou školní docházku měla vynikající prospěch. Míša bude studovat na Gymnáziu v České Lípě.
 
Matěj Vosáhlo, ZŠ nám. Míru, 9.B. 
Po ukončení ZŠ půjde studovat na Střední průmyslovou školu do České Lípy, obor elektrotechnika. Jeho největším koníčkem jsou počítače a programování a vůbec technika od A do Z. Ve škole hodně pomáhá v počítačové učebně při spravování softwaru či při drobných problémech. Zúčastnil se celostátní soutěže v programování a umístil se na krásném 4. místě.
Vzorně se již tři roky stará o třídní knihu a je vždy ochoten pomoci jak spolužákům tak i učitelům. U spolužáků je velice oblíben a je oporou třídního kolektivu. Jeho největším snem je stát se komentátorem.
 
Jakub Žák, ZŠ nám. Míru, 9.C
Jakub Žák reprezentoval školu v mnoha soutěžích – vědomostních i sportovních. Dosáhl tolika úspěchů, že je nelze jednotlivě vyjmenovat. Byla to např. 1. až 3. místa v okresních kolech astronomické olympiády, Archimediády a fyzikální olympiády, Pythagoriády, dějepisné a ekologické olympiády. Byl členem úspěšných týmů v soutěžích Junior Náboj (matematika a fyzika) a Datlování s obchodkou. Každoročně se účastnil recitační soutěže a získal jednou první místo a dvakrát druhé místo na okrese. Loni byl druhý a letos první v krajském kole astronomické olympiády. Letos byl druhý v krajském kole fyzikální olympiády. Jakub vyhrál první místo v soutěži Cesty za knihou a jeho fotografie zvítězila v soutěži Máme rádi přírodu. Ani ve sportu nezůstával pozadu – soutěžil v klasickém lyžování a duatlonu, na poslední Novoborské olympiádě získal 3. místo v celkovém pořadí a byl první v přespolním běhu, druhý v běhu na 1 000 m a druhý ve štafetě. Kromě toho se aktivně věnuje plavání, cyklistice, turistice a bruslení. Ve volném čase rád čte, fotografuje, plete, vaří, pěstuje rostliny, vyrábí šperky z korálků. Miluje hudbu. Velmi ho zajímá historie, vlaky, památky a rozhledny. K jeho nejoblíbenějším předmětům ve škole patří matematika, fyzika, dějepis a ruský jazyk. V přijímacím řízení na střední školy byl první v pořadí na obou školách, kam si podával přihlášku – byly to Střední průmyslová škola dopravní v Děčíně a Střední průmyslová škola stavební v Liberci, kde bude od září studovat. 
Jakub je nejen velmi nadaný, ale i pilný, pracovitý, svědomitý a skromný člověk.
 
 
Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.